האם המטבח שלכם באמת נטול חיידקים? גלה את העצות החיוניות האלה לבטיחות מזון!

Image

© Tribalart-culture.co.il

מדוע מטבח נקי חיוני לבריאותך?

מטבח הוא הלב של הבית, אבל גם נקודה חמה לחיידקים שעלולים לגרום להרעלת מזון. תחשוב על E. coli, סלמונלה ב ליסטריהשיכול לשגשג על משטחים שבהם אתה מכין אוכל. ניקוי יסודי לא רק חשוב להיגיינה, אלא גם מספק סביבה בטוחה יותר שבה תוכלו לבשל ולאכול ללא דאגות.

התחל עם הבסיס: נטילת ידיים

הדרך היעילה ביותר למנוע את התפשטות החיידקים היא לשטוף ידיים באופן קבוע. עשה זאת תמיד לפני שתתחיל לבשל ולאחר טיפול בבשר נא, דגים או ביצים. השתמש במים חמים וסבון וודא שאתה שוטף ביסודיות לפחות 20 שניות.

החשיבות של ניקוי נכון של קרשי חיתוך

קרשי חיתוך הם אחד האשמים הגדולים ביותר בכל הקשור לזיהום צולב. השתמש בקרש חיתוך שונים עבור בשר וירקות נאים. קרשי חיתוך מעץ סופגים בקלות חיידקים ולכן צריך לנקות אותם כראוי. תמיסה של אקונומיקה ומים היא שיטה יעילה לשמור אותם נקיים מחיידקים.

תפקידם של מגבות מטבח וספוגים

מגבות וספוגים למטבח עלולים להפוך במהירות למקומות רבייה לחיידקים אם לא מחליפים אותם או מנקים אותם באופן קבוע. למרבה הצער, מים פושרים אינם מספיקים כדי לנקות אותם. שטפו אותם בטמפרטורה גבוהה במכונת הכביסה, או השתמשו בתמיסה קוטל חיידקים.

טיפים לשמירה על ניקיון מכשירי מטבח

מכשירי מטבח כגון בלנדרים, מיקסרים ומעבדי מזון יש לנקות היטב לאחר כל שימוש. הקפד לנקות גם את החלקים שאינם באים במגע ישיר עם מזון, כגון ידיות וידיות.

בדוק את המקרר באופן קבוע

סביבה קרה אינה עוצרת את הצמיחה של רוב החיידקים. ודא שהמקרר שלך נקי ושומר על הטמפרטורה מתחת 4 מעלות צלזיוס. בדוק בקביעות אם יש מזון מקולקל, שיכול להיות מקור לזיהום צולב.

לקרוא  טיפים לבישול בר קיימא וידידותי לסביבה להתנסות במטבח

מַסְקָנָה

מטבח נקי חיוני לבטיחות המזון. ניקוי וחיטוי קבוע של המטבח שלך, כולל ידיים, קרשי חיתוך, מגבות מטבח וציוד יעזור להילחם בחיידקים ופתוגנים. זה מגן לא רק על עצמך, אלא גם על המשפחה שלך מפני זיהומים שעלולים להיות מסוכנים.

  • בית
  • טיפים
  • האם המטבח שלכם באמת נטול חיידקים? גלה את העצות החיוניות האלה לבטיחות מזון!