בחירת אבטיח מתוק ובשל יכולה להיות לפעמים אתגר. בחנות אנו עומדים לא פעם בפני שפע של אפשרויות, אך כיצד נוכל להיות בטוחים שאנו בוחרים באבטיח המושלם? עם העצות הפשוטות האלה, לעולם לא תתאכזבו כשחותכים שוב את האבטיח בבית.
מצא את תיקון השדה
אינדיקטור בטוח לבשלות של אבטיח הוא צבעו של "כתם השדה", הכתם הגדול והלא צבע שבו נח האבטיח על האדמה עם הבשלתו. כתם שדה צהוב קרמי או כמעט כתום מעיד על מלון מלא טעם. כתם לבן או צהוב בהיר מעיד על חוסר טעם, ועדיף לבחור מלון אחר.
בדוק את הפסים
צבע האבטיח שלך הוא אינדיקציה טובה לבשלות הפרי. בחר מלון עם דוגמת פסים חזקה ועקבית. הפסים הירוקים צריכים להיות בצבע ירוק כהה עמוק, בעוד שהפסים הבהירים צריכים להיות בצבע צהוב בהיר קרמי.
דפוק על זה
למרות שזה אולי נראה מוזר, הקשה על אבטיח עוזרת לך לבחור את הטוב ביותר. תנו לפרי שלכם טפח עדין והקשיבו לצליל: צליל עמוק וחלול מצביע על כך שלפרי יש מספיק מים והוא כנראה בשל. צליל גבוה וצפוף מצביע על כך שהקליפה עשויה להיות עבה מדי והפרי לא הבשיל לגמרי.
בדוק מקומות
נקודות מזג אוויר יבשות וקווים ורידים הם אינדיקטורים טובים לאבטיח מתוק במיוחד. כתמים אלה מראים היכן דלף סוכר מהפרי. לכן, בדוק את כל הצדדים של המלון שלך לפני שתבחר.
בחר את הכבד ביותר לגודלו
כלל טוב לאבטיח הוא לבחור את הכבד ביותר לגודלו; הסיבה לכך היא שככל שצפוף יותר, תכולת המים גבוהה יותר, והאבטיח מתוק יותר.
בחר צורה עגולה
אבטיחים עגולים יותר נוטים להיות מתוקים יותר, בעוד שצורות סגלגלות יותר נוטות לקבל חוויה מימית ופחות טעימה. הימנע גם מאבטיחים עם בליטות לא סדירות על פני השטח.
בחר מוצק ומשעמם
ללא קשר לגודל, בחר אבטיח בעל מראה חיצוני מוצק. בדוק את המלון בזהירות והימנע מדגימות עם נקודות רכות, חתכים, שקעים, סדקים או סימני נזק אחרים. עדיף גם משטח למראה עמום; קליפה מבריקה מעידה לעתים קרובות על מלון בוסר.
שאלות נפוצות
-
V: האם אבטיחים מבשילים לאחר הקטיף?
א: לא, אבטיחים לא מבשילים לאחר הקטיף. תהליך ההבשלה נפסק ברגע שהמלון מופרד מהגפן.
-
V: כמה זמן מחזיקים אבטיחים בחנות?
א: ניתן לאחסן אבטיחים לא חתוכים בטמפרטורת החדר למשך 7 עד 10 ימים. לאחר החיתוך, האבטיח טוב במקרר למשך 3 עד 4 ימים.
-
V: האם יש לשמור אבטיח במקרר?
א: זה תלוי אם האבטיח שלם או חתוך. אבטיחים שלמים נשמרים בטמפרטורת החדר כדי לשמור על המתיקות והטעם הכללי שלהם. לאחר החיתוך יש לאחסן את האבטיח במקרר למניעת התייבשות וקלקול.
-
V: אפשר להקפיא אבטיח?
א: כן, אתה יכול להקפיא אבטיח על ידי הקפאת חתיכות ראשונות בנפרד ולאחר מכן הנחתם במיכל המונע במקפיא. אחסן את העיסה במקפיא עד שנה.